Spinatpfannkuchen vom Blech
TM5 TM31

Spinatpfannkuchen vom Blech

3.9 (100 ocen)

Składniki

  • 60 g Olivenöl
  • 130 g Mehl
  • 1 TL Weinstein-Backpulver
  • 4 Eier (Kl. M)
  • 100 g Milch
  • ¾ TL Salz
  • 2 Prisen Pfeffer
  • ½ TL Muskat
  • 80 g Mineralwasser mit Kohlensäure
  • 750 g Wasser, heiß
  • 300 g Blattspinat, TK
  • 1 Zwiebel, halbiert
  • ½ TL Chiliflocken
  • 200 g Ricotta, glattgerührt
  • ½ Zitrone, unbehandelt, in dünnen Spalten

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
1814 kJ / 432 kcal
Białko
16 g
Węglowodany
29 g
Tłuszcz
27 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r421905