Chili sin carne zapiekane pod serową polentą

Chili sin carne zapiekane pod serową polentą

3.2 67 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porcji

Składniki

Chili sin carne
  • 150 g cebuli przekrojonej na pół
  • 3 ząbki czosnku
  • 600 g papryk, różnokolorowych bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 400 g pomidorów, bez skóry odsączonych z zalewy (1 puszka)
  • 260 - 285 g kukurydzy, konserwowej odsączonej z zalewy (1 puszka)
  • 230 - 250 g czerwonej fasoli Kidney, z puszki odsączonej z zalewy (1 puszka)
  • 30 g koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżeczkę soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 2 łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
  • 1 czubatą łyżeczkę kminu rzymskiego, mielonego
  • 1 czubatą łyżeczkę oregano, suszonego
  • ½ łyżeczki chili, mielonego
  • 30 g skrobi kukurydzianej
    30 g skrobi ziemniaczanej
  • 2 - 3 łyżki kolendry, świeżej posiekanej
Serowa polenta
  • 150 g sera cheddar pokrojonego na kawałki
  • 600 g wody
  • 200 g mleka
  • 200 g kaszy kukurydzianej (polenty)
  • ¾ łyżeczki soli
  • 2 jajka

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porcję

Białko 16.9 g
Kalorie 1493.6 kJ / 357 kcal
Tłuszcz 17.8 g
Węglowodany 36.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...