Urządzenia i Akcesoria
Kartoffel-Rosenkohl-Quiche
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
8 Stücke
Składniki
Teig
-
Butter in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten40 g
-
Pumpernickel in Stücken300 g
-
Ei1
Belag und Fertigstellung
-
Emmentaler in Stücken100 g
-
Wasser500 g
-
Kartoffeln, festkochend klein, mit Schale, halbiert400 g
-
Rosenkohl400 g
-
Frischkäse300 g
-
Eier2
-
Senf1 TL
-
Salz1 TL
-
Pfeffer½ TL
-
Muskat3 Prisen
-
Pinienkerne30 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Sód
366 mg
Białko
17 g
Kalorie
1662 kJ /
397 kcal
Tłuszcz
24 g
Błonnik
7 g
Tłuszcz nasycony
14 g
Węglowodany
25 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Quiches & Tartes
16 Przepisów
Niemcy
Niemcy