Urządzenia i Akcesoria
Bulgur-Kichererbsen-Salat
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 45 min
2 Portionen
Składniki
Dressing
-
Soja-Joghurtalternative natur100 g
-
Orangensaft50 g
-
Zitronensaft5 g
-
Rapsöl10 g
-
Salz½ TL
-
Koriander, gemahlen¼ TL
-
Kreuzkümmel (Cumin)¼ TL
-
Cayenne-Pfeffer2 Prisen
-
Pfeffer2 Prisen
-
Piment2 Prisen
-
Agavendicksaft10 g
Salat und Fertigstellung
-
rote Paprika (ca. 100 g), in Stücken1
-
Möhre (ca. 100 g), in Stücken1
-
Minze abgezupft5 Stängel
-
Wasser200 g
-
½ Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l)Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht1 TL
-
Salz½ TL
-
Bulgur100 g
-
Kichererbsen, aus der Dose abgetropft120 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
13 g
Kalorie
1632 kJ /
390 kcal
Tłuszcz
9 g
Błonnik
10.4 g
Węglowodany
58 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Fit mit Thermomix®
12 Przepisów
Niemcy
Niemcy