Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 g de hojas de hierbabuena fresca
- 30 g de hojas de perejil fresco
- 120 g de cebolla, en trozos
- 3 dientes de ajo, pelados
- 40 g cebolla morada, en trozos
- 300 g de pepino, con piel y sin semillas
Salsa Tzatziki
- ½ cdita de sal fina
- ¼ cdita de pimienta negra molida
-
½
cdita de eneldo, seco
lub 5 g de eneldo fresco - 15 - 20 g de jugo de limón verde, recién exprimido
-
150
g de yogur griego sin azúcar
lub 150 g de jocoque
Albóndigas Griegas
- 600 g de carne molida de res
- 1 cdita de sal fina
- ½ cdita de pimienta negra molida
- ½ cdita de canela en polvo
- ½ cdita de comino en polvo
- ¼ cdita de orégano seco
- aceite para freir, el necesario
- 5 hojas de lechuga francesa
- 50 g jitomates cherry
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 944 kJ / 225 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r416999