Urządzenia i Akcesoria
Piernikowe makaroniki z kremem pomarańczowym
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 2 godz. 15 min
20 sztuk
Składniki
Makaroniki piernikowe
-
170 g cukru
-
80 g migdałów, w płatkach
-
¾ łyżki korzenna przyprawa do piernika, (patrz wskazówka)1 łyżka korzennej przyprawy do piernika, wykonanej w TM
-
70 g białek (2-3 szt.)
Krem pomarańczowy
-
50 g cukru
-
15 - 20 g skórki pomarańczowej ekologicznej, bez białych błonek, pokrojonej na 2 cm kawałki
-
150 g sera mascarpone podzielonego na kawałki
-
2 łyżki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 20 sztuk
Białko
32.8 g
Kalorie
8644.5 kJ /
2064.7 kcal
Tłuszcz
108.7 g
Błonnik
10.3 g
Węglowodany
246.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® SEZONOWO
11 Przepisów
Polska
Polska