Urządzenia i Akcesoria
Schwedisches Fladenbrot (Softbröd)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
12 Stück
Składniki
-
Butter in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten40 g
-
Milch kalt400 g
-
frische Hefe15 g
-
Zuckersirup hell50 g
-
Weizenmehl Type 405 und etwas mehr zum Bearbeiten650 g
-
Roggenmehl Type 1150100 g
-
Salz2 TL
-
Wasser50 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
8 g
Kalorie
1151 kJ /
275 kcal
Tłuszcz
5 g
Błonnik
2.9 g
Węglowodany
50 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Brotgenuss
13 Przepisów
Niemcy
Niemcy