Urządzenia i Akcesoria
Tarta z czekoladowym kremem mascarpone i malinami
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 4 godz. 10 min
12 kawałków
Składniki
Kruche ciasto
-
70 g cukru
-
225 g mąki orkiszowej, razowej, Melvit225 g mąki pszennej razowej Melvit
-
¼ łyżeczki soli
-
¾ łyżeczki proszku do pieczenia
-
150 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki
-
1 jajko rozm. M
-
3 łyżki dżemu z czarnej porzeczki kwaśnego
Czekoladowy krem mascarpone
-
100 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao pokrojonej na kawałki
-
2 łyżeczki cukru wanilinowego1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
270 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
-
500 g sera mascarpone mocno schłodzonego, podzielonego na kawałki
-
250 g malin, świeżych
-
mięta, świeża tylko liście, do dekoracji
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Białko
6 g
Kalorie
1819.5 kJ /
434.6 kcal
Tłuszcz
34.2 g
Błonnik
3.3 g
Węglowodany
29 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PEŁNE ZDROWIA
60 Przepisów
Polska
Polska