Wersje kompatybilne
Carrilladas de cerdo con tomate y guarnición de arroz blanco
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Caldo
- 1 diente de ajo
- 2 ramitas de perejil fresco (solo las hojas)
- 1 cucharadita de sal
- 300 g de agua
- 30 g de aceite de oliva
Carrilladas y arroz
-
800
g de tomate entero en conserva (escurrido)
lub 800 g de tomate fresco pelado - 150 g de cebolla cortada en cuartos
- 2 dientes de ajo
- 100 g de pimiento verde cortado en trozos
- 50 g de aceite de oliva
- 1000 g de carrilleras de cerdo cortadas a la mitad
- 2 cucharaditas de sal (10 g)
- 1 pellizco de pimienta molida
- 1 cucharadita de azúcar
- 1 hoja de laurel seca
- 1 pimienta de Cayena seca entera
- 180 g de arroz
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2151 kJ / 513 kcal
- Białko
- 34 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 29 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r40294