Wersje kompatybilne
Ailes de poulet méditerranéennes et riz aux herbes et à l'orange
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ailes de poulet
- 2 c. à soupe de paprika doux
- 1 c. à soupe d'herbes de Provence déshydratée
- 1 ½ c. à café de sel
- ¾ c. à café de poivre blanc moulu
- 2 gousses d'ail
- ½ - 1 piment frais, selon vos goûts
- 2 c. à café de zeste de citron, râpé
- 12 - 16 ailes de poulet
Riz aux herbes et à l'orange
- 50 g d'oignon
- 1 gousse d'ail
- 2 brins de romarin frais, les feuilles uniquement
- 2 brins d'origan frais, les feuilles uniquement
- 15 g d'huile d'olive
- 1000 g d'eau
- 1 ½ c. à café de sel
- 200 g de riz, long grain
- 1 orange, pelée à vif, épépinée, en morceaux
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2096 kJ / 500 kcal
- Białko
- 25 g
- Węglowodany
- 45 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Błonnik
- 3.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r401896