Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Beef
- 2 garlic cloves
- 450 g rump steak, diced (2 cm) then frozen for 30 minutes
- 1 Tbsp sesame oil, plus extra for drizzling
- 1 Tbsp dark soy sauce, plus extra for drizzling
- 2 tsp white wine vinegar
- 1 Tbsp cornflour
- 2 tsp caster sugar
- 1 pinch fine sea salt
- 1 pinch ground black pepper
Sauce
- 2 garlic cloves
- 30 - 40 g Korean chilli paste (gochujang), to taste
- 1 ½ Tbsp caster sugar
- 1 ½ Tbsp sesame oil
- 1 Tbsp sesame seeds
- 1 Tbsp soy sauce
- 1 Tbsp water
- ½ Tbsp white wine vinegar
Vegetables and Assembly
- 1000 g water
- 350 g white long grain rice
- 200 g carrots, cut in matchsticks (4 cm x 3 mm)
- 200 g courgettes, cut in matchsticks (4 cm x 3 mm)
- 100 g fresh shiitake mushrooms
- 150 g fresh beansprouts
- vegetable oil, for frying
- 4 medium eggs
- 4 Tbsp kimchi, for serving (opcjonalnie)
- 2 sheets nori seaweed, cut in thin strips
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3258 kJ / 775 kcal
- Białko
- 43 g
- Węglowodany
- 92 g
- Tłuszcz
- 25 g
Alternatywne przepisy
/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r401704