Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Chipotle Chilli Beef
- 5 garlic cloves
- 1 fresh red chilli, halved, deseeded if desired
- 100 g onions, quartered
- 30 g olive oil
- 1 tsp smoked paprika
- 1 tsp ground coriander
- 1 tsp ground cumin
- ½ tsp ground cinnamon
- 1 tsp fine sea salt
- 30 g tomato purée
- 30 - 50 g chipotle paste, to taste
- 750 g beef, roasting joint, fat removed, cut in pieces (2 cm)
- 350 g water
-
1
beef stock cube (for 0.5 l), crumbled
lub 1 heaped tsp beef stock paste, homemade - 1 tsp cornflour
- 180 g roasted red peppers, preserved (approx. 2-3 peppers), sliced (1 cm)
- 240 g tinned kidney beans, rinsed, drained (1 x 400 g tin)
- 120 g tinned black beans, rinsed, drained
Cobbler Topping
- 160 g Cheddar cheese, cut in pieces (2 cm)
- 25 g unsalted butter, diced
- 1 medium egg
- 20 g olive oil
- 170 g milk
- 200 g plain flour
- 90 g polenta
- 1 Tbsp baking powder
- 1 ½ Tbsp light brown sugar
- 1 Tbsp garlic powder
- ¼ tsp dried chilli flakes
- 1 ½ tsp fine sea salt
- fresh coriander leaves, for garnishing
- sour cream, for serving
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2937 kJ / 701 kcal
- Białko
- 49 g
- Węglowodany
- 56 g
- Tłuszcz
- 29 g
- Tłuszcz nasycony
- 13 g
- Sód
- 1627 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r401697