Urządzenia i Akcesoria
Mandelporridge
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 min
2 Portionen
Składniki
-
Mandeln geschält50 g
-
Wasser300 g
-
Datteln, getrocknet, entsteint6
-
1 TL Vanillezucker, selbst gemachtVanille, gemahlen1 Msp.
-
Zimt, gemahlen1 Msp.
-
Salz1 Prise
-
Haferflocken, feinblättrig60 g
-
Orangensaft frisch gepresst (siehe Variation)100 g
-
Beeren, gemischt, frisch (zum Garnieren)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Sód
82 mg
Białko
12 g
Kalorie
2024 kJ /
484 kcal
Tłuszcz
15 g
Błonnik
11.4 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Węglowodany
85 g