Urządzenia i Akcesoria
Burgery z indyka z karmelizowaną cebulą i papryką
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 30 min
6 sztuk
Składniki
Kotlety z indyka
-
60 g chleba pełnoziarnistego pokrojonego na kawałki (ok. 2 kromki)
-
1 gałązka rozmarynu, świeżego (dł. 10 cm), tylko liście
-
2 gałązki bazylii, świeżej tylko liście
-
½ łyżeczki tymianku, suszonego1 gałązka tymianku, świeżego tylko liście
-
3 gałązki natki pietruszki, świeżej tylko liście
-
90 g cebuli przekrojonej na pół
-
500 g mięsa z indyka, mielonego
-
1 jajko
-
¼ łyżeczki soli morskiej
-
¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Karmelizowana cebula i papryka
-
500 g cebuli pokrojonej w ćwiartki (ok. 3-4 sztuk)
-
140 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 1 cm paski
-
2 łyżki brązowego cukru
-
40 g masła pokrojonego na kawałki
-
¼ łyżeczki soli morskiej
-
2 łyżki octu balsamicznego
Burgery
-
oliwa z oliwek ilość do smażenia
-
6 bułek
-
6 plastrów sera, typu szwajcarskiego
-
rukola do podania
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
33.8 g
Kalorie
2229.8 kJ /
532.9 kcal
Tłuszcz
22.9 g
Błonnik
5 g
Węglowodany
48.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SZYBKIE OBIADY
10 Przepisów
Polska
Polska