Wersje kompatybilne
Poulet aux herbes et salade d'haricots blancs avec pesto de roquette
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Cuisse de poulet aux herbes
- 4 cuisses de poulet, avec os et peau
- 1 c. à café de sel
- 3 gousses d'ail
- ½ c. à café de piment, sec, en flocons (opcjonalnie)
- 1 - 2 citrons, zeste et jus
- 30 g d'huile d'olive
- du persil frais (env. 5 g)
- 10 g de coriandre fraîche, les feuilles uniquement
- 10 g de vinaigre de vin rouge
- 60 g d'échalote
Salade d'haricots blancs avec pesto de roquette
- 30 g d'amandes effilées
- 25 g de parmesan
- 100 g de roquette
- 1 gousse d'ail
- 1 pincée de sel
- 20 g de jus de citron, fraîchement pressé
- 40 g d'huile d'olive
- 800 g d'haricots blancs, en boîte, non égouttés (ex. haricot beurre/haricot Cannellini)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2981 kJ / 712 kcal
- Białko
- 55 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 43 g
- Błonnik
- 5.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r398967