Wersje kompatybilne
Pasta integral con champiñones, guisantes y pimientos del piquillo
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
250
g de cebolla roja
lub 250 g de cebolla - 2 dientes de ajo
- 50 g de aceite de oliva
- agua
- 1 cucharada de sal gorda
- 1 cucharada de tomate concentrado
- 100 g de vino blanco seco
- 300 g de caldo de carne
- 200 g de champiñones frescos en cuartos
- 1 cucharada de extracto de buey
- 1 - 2 pellizcos de sal
- 2 - 3 pellizcos de pimienta molida
- 1 - 2 pellizcos de nuez moscada molida
- 400 g de pasta seca integral (tortiglioni, macarrones, fussilis, etc.)
- 1 cucharadita de maicena disuelta en un poco de agua
- 250 g de guisantes en conserva escurridos
- 6 pimientos del piquillo en tiras
- 100 - 120 g de queso emmental rallado
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 806 kJ / 192 kcal
- Białko
- 10.5 g
- Węglowodany
- 9.7 g
- Tłuszcz
- 12.4 g
- Błonnik
- 0.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r390782