Wersje kompatybilne
Burger de saumon au citron et aux épices, accompagné de courgettes au parmesan
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Courgettes au parmesan
- 60 g de parmesan, en morceaux
- 60 g de pain blanc
- 1 oeuf
- 1 c. à café de sel
- 500 g de courgette, en bâtonnets (5 x 1 cm)
Mayonnaise
- 150 g d'huile de tournesol
- 1 oeuf
- 2 pincées de poivre noir, fraîchement moulu
- 1 c. à café de vinaigre
- 2 c. à café de moutarde de Dijon
- ½ c. à café de sel
Burgers au saumon
- 60 g d'échalote, coupé en 2
- 1 c. à soupe d'estragon frais, déchiré en morceaux
- 5 g d'aneth fraîche
- 400 g de filet de saumon, frais, sans peau, en morceaux
- 80 g de petits pois surgelés
- 1 c. à soupe de zeste de citron, râpé
- ½ c. à café de sel
Service
- 2 c. à soupe d'huile d'olive
- 4 pains hamburger
- 160 g de tomate cerise, coupé en 2
- 8 feuilles de laitue verte, pour servir
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 4110 kJ / 982 kcal
- Białko
- 40 g
- Węglowodany
- 53 g
- Tłuszcz
- 68 g
- Błonnik
- 4.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r381594