Suflet z boczku i jajek

Suflet z boczku i jajek

4.4 62 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
8 sztuk

Składniki

  • 8 jajek
  • ½ łyżeczki soli
  • 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • 140 g śmietany, 18% tłuszczu
  • 5 g szczypiorku, świeżego drobno pokrojonego (ok. ½ pęczka)
  • masło do natłuszczenia foremek do sufletów
  • 80 - 100 g boczku wędzonego, bez skóry i kości chudego, pokrojonego w kostkę
    80 - 100 g szynki, gotowanej lub wędzonej, pokrojonej w kostkę
  • 500 g wody

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 161 kcal / 674 kJ
Białko 9 g
Tłuszcz 13 g
Węglowodany 1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji