Urządzenia i Akcesoria
Smoothie bowl ze szpinakiem i jagodami goji
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 15 min
2 porcje
Składniki
-
90 g liści szpinaku baby, świeżych
-
10 g skórki otartej z cytryny (opcjonalnie) ekologicznej, bez białych błonek
-
330 g pomarańczy pokrojonej na kawałki
-
200 g jabłka bez gniazd nasiennych, pokrojonego na kawałki
-
20 g syropu z agawy
-
30 g płatków orkiszowych
-
2 szczypty cynamonu, mielonego
-
80 g kostek lodu
-
1 kiwi pokrojone w ok. 2 cm kostkę, do dekoracji
-
borówki, świeże do dekoracji
-
1 łyżeczka surowych ziaren kakaowca, kruszonych do dekoracji
-
2 łyżki ziaren słonecznika do dekoracji
-
2 łyżki jagód goji, suszonych do dekoracji
-
2 łyżeczki siemienia lnianego złotego do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
10 g
Kalorie
1466 kJ /
350 kcal
Tłuszcz
10 g
Błonnik
13.3 g
Węglowodany
47 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SMOOTHIE BOWL
11 Przepisów
Polska
Polska