Urządzenia i Akcesoria
Cavatelli ai frutti di mare
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porzioni
Składniki
-
700 g di frutti di mare misti (cozze, vongole, fasolari, calamari, seppie)
-
4 scampi puliti ed eviscerati
-
5 mazzetti di prezzemolo fresco le foglioline lavate ed asciugate
-
1 spicchio di aglio a metà
-
1 peperoncino rosso piccante
-
30 g olio extravergine di oliva
-
1 cucchiaino di sale + q.b.
-
50 g di vino bianco
-
200 g di passata di pomodoro
-
600 g di acqua
-
500 g di pasta fresca tipo cavatelli
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porzione
Białko
20.2 g
Kalorie
1276 kJ /
305 kcal
Tłuszcz
9.4 g
Błonnik
2 g
Węglowodany
34.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Incaricate in cucina
5 Przepisów
Włochy
Włochy