Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 g de alga wakame deshidratada
- 150 g de pepino en rodajas de 1-2 mm
- 2 ½ cucharadita de sal
- 5 - 6 cubitos de hielo
- agua fría
- 1200 g de agua (y algo más para hidratar el alga y remojar el pepino)
- 250 g de fideos soba secos
- 100 g de zanahoria en tiras finas
- 150 g de rabanitos en rodajas de 1-2 mm
- 200 g de tomates cherry en mitades
Aliño de miso
- 10 g de jengibre fresco
- 70 g de aceite de girasol
- 30 g de zumo de limón
- 15 g de vinagre de arroz
- 15 g de salsa de soja
- ½ cucharadita de sal
- 1 - 2 pellizcos de pimienta molida
- 30 g de pasta de miso blanco (shiro miso)
- 15 g de aceite de sésamo tostado
- 1 cucharadita de azúcar moreno
- ½ cucharadita de shichimi togarashi (7 especias japonesas), ver receta básica
- 1 - 2 cucharadas de semillas de sésamo tostado
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1310 kJ / 313 kcal
- Białko
- 6.7 g
- Węglowodany
- 34.3 g
- Tłuszcz
- 16.4 g
- Błonnik
- 3.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r364039