Urządzenia i Akcesoria
Fruchtige Marillentarte
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 4 godz.
8 Stücke
Składniki
Mürbteig
-
Zucker, fein100 g
-
Butter in Stücken, gekühlt aber nicht hart200 g
-
Weizenmehl, glatt300 g
-
Salz¼ TL
-
Ei (Größe M)1
Marillen-Füllung
-
Marillen halbiert und entsteint500 g
-
Gelierzucker 1:1150 g
-
Zitronensaft1 EL
Fertigstellung der Tarte
-
Butter zum Einfetten
-
Weizenmehl zum Bemehlen
-
Staubzucker zum Bestreuen
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
5 g
Kalorie
2053 kJ /
490 kcal
Tłuszcz
23 g
Błonnik
3 g
Węglowodany
65 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Süße Marille
12 Przepisów
Austria
Austria