Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta de curry tailandesa
- 300 g de pimiento verde en trozos
- 50 g de dientes de ajo
- 20 g de jengibre fresco en rodajas finas
- 2 chiles verdes frescos sin pedúnculo ni semillas
-
2
tallos de lemon grass fresco solo la parte blanca, chafada
lub 1 ½ cucharaditas de piel de lima rallada - 20 g de cilantro fresco hojas y parte del tallo
- 1 ½ cucharadas de semillas de cilantro
- 2 cucharaditas de sal
- 2 - 3 pellizcos de pimienta molida
- ½ cucharadita de cúrcuma molida
Curry
- 600 g de pollo en trozos de 3 cm
- 300 g de leche de coco
- 50 g de agua
- 1 cucharadita de pimienta de Cayena desmenuzada (opcjonalnie)
- ½ cucharadita de sal
- 100 g de brotes de bambú en conserva escurridos (opcjonalnie)
- 150 g de calabacín en bastones de 5x1x1 cm
- 150 g de zanahoria en bastones de 5x1x1 cm
- Wartości odżywcze
- na 1 raciones
- Kalorie
- 1591 kJ / 380 kcal
- Białko
- 22.4 g
- Węglowodany
- 17.2 g
- Tłuszcz
- 23.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.4 g
- Błonnik
- 4.3 g
- Sód
- 1071.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r363094