Risotto al gorgonzola e noci al miele
TM5 TM31 TM6

Risotto al gorgonzola e noci al miele

4.3 (185 ocen)

Składniki

  • 1 scalogno (30 g circa) a metà
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 320 g di riso per risotto (Carnaroli, Arborio o Parboiled cottura 14 minuti)
  • 50 g di vino bianco secco
  • 700 g di acqua
  • 1 cucchiaino di sale
  • 150 g di Gorgonzola
  • 20 g di gherigli di noci, sminuzzati grossolanamente
  • 1 cucchiaio di miele di acacia

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
2196.6 kJ / 525 kcal
Białko
15.2 g
Węglowodany
69 g
Tłuszcz
21.7 g
Błonnik
2 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r359775