Torta Dobos
TM5 TM6

Torta Dobos

4.3 (7 ocen)

Składniki

Pan di Spagna

  • 8 uova (da 60 g)
  • 200 g di zucchero
  • 200 g di farina tipo 00
  • 1 pizzico di sale
  • 1 stecca di vaniglia, i semini estratti
  • 10 g di lievito in polvere per dolci

Crema al burro

  • 160 g di zucchero
  • 45 g di cacao amaro in polvere + q.b.
  • 460 g di burro a temperatura ambiente a tocchetti (2-3 cm) + q.b.
  • 175 g di latte intero

Terminare la preparazione

  • 200 g di zucchero
  • 80 g di acqua

Wartości odżywcze
na 1 fetta
Kalorie
1945 kJ / 465 kcal
Białko
6.3 g
Węglowodany
47.4 g
Tłuszcz
27.8 g
Błonnik
0.3 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r351722