Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Torta
- burro q.b.
- 150 g di carote, pelate e a pezzi (2 cm circa)
- 120 g di mandorle pelate
- 1 cm di radice fresca di zenzero, pelata
- 4 uova (da 60 g)
- 80 g di latte
- 210 g di zucchero
- 100 g di olio di semi di girasole
- 240 g di farina tipo 00
- 1 pizzico di sale
- 1 cucchiaio di semi di papavero (opcjonalnie)
- 1 cucchiaino di cannella in polvere
- 1 bustina di lievito in polvere per dolci
Crema mascarpone
- 120 g di zucchero
- 500 g di panna (35% di grassi), fredda
- 500 g di mascarpone
Terminare la preparazione
- 250 g di lamponi freschi
- cioccolato fondente in granella, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 2757 kJ / 659 kcal
- Białko
- 9.8 g
- Węglowodany
- 50.6 g
- Tłuszcz
- 46.4 g
- Błonnik
- 2.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r348631