Oliventapenade mit Walnüssen
TM6 TM5

Oliventapenade mit Walnüssen

4.5 (16 ocen)

Składniki

  • 20 - 25 g Petersilie, Blättchen abgezupft, feine Stängel grob geschnitten
  • 40 - 50 g Apfelessig (mind. 5 % Säure)
  • 200 g Walnusshälften
  • 5 - 10 g frischer Ingwer, geschält, in Scheiben
  • 190 g schwarze Oliven, entkernt
  • 60 g Kapern, eingelegt
  • ½ TL Pfeffer, frisch gemahlen
  • 1 TL Salz, unjodiert
  • 100 g Sonnenblumenöl und etwas mehr zum Bedecken

Wartości odżywcze
na 1 Schraubglas
Kalorie
4411 kJ / 1054 kcal
Białko
12 g
Węglowodany
12 g
Tłuszcz
108 g
Błonnik
8 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r347000