Wersje kompatybilne
Pirinç Pilavı Eşliğinde Tavuk Şiş ve Ilık Sebze Salatası
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Soslu tavuk şiş
- 1 ½ tk tuz
- 1 tk toz tarçın
- 1 tk toz tatlı kırmızı biber
- 1 tk yenibahar, toz (bk. öneriler)
- 450 g tavuk göğsü fileto, derisiz, uzun ince şeritler halinde kesilmiş (0.5 cm kalınlığında, 2 cm genişliğinde)
- 6 - 8 kiraz domates (opcjonalnie)
- 50 g soğan
-
60
g domates püresi
lub 60 g ketçap - 4 - 6 dal maydanoz yaprağı
- 80 g su
- 20 g sirke
Salata sosu
- 50 g kiraz domates, ikiye bölünmüş
- 15 g şarap sirkesi
- 20 g zeytinyağı
- ½ tk tuz
- 1 tutam toz karabiber (opcjonalnie)
- 2 - 3 dal maydanoz yaprağı
Buharda tavuk çöp şiş, pirinç pilavı ve ılık sebze salatası
- 200 g basmati pirinci
- 1700 g su
- 120 g havuç, parçalara bölünmüş (2 cm)
- 1 tk kimyon tohumu (opcjonalnie)
- 1 ½ tk tuz
- 600 g karışık sebze, (örn. biber, patlıcan, kabak, karnabahar, brokoli, kuşkonmaz), parçalara bölünmüş (2 cm)
- 100 g marul, servis için (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porsiyon
- Kalorie
- 1801 kJ / 431 kcal
- Białko
- 39 g
- Węglowodany
- 48 g
- Tłuszcz
- 7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r345985