Himbeer-Kuppeltorte
TM5 TM6

Himbeer-Kuppeltorte

4.4 (29 ocen)

Składniki

  • 200 g Mehl
  • 20 g Kakao
  • 2 TL Weinstein-Backpulver
  • 130 g Butter, weich in Stücken
  • 150 g Zucker
  • 1 Prise Salz
  • ½ TL Zimt
  • 1 TL geriebene Orangenschale, Bio
  • 4 Eier (Kl. M), Zimmertemperatur
  • 40 g Orangensaft
  • 40 g Milch
  • 330 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
  • 1 Pck. Sahnefestiger
  • 2 EL Vanillezucker, selbst gemacht
  • 300 g Himbeeren, größere Früchte halbiert

Wartości odżywcze
na 1 Stück
Kalorie
1338 kJ / 319 kcal
Białko
5 g
Węglowodany
28 g
Tłuszcz
19 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r345838