Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Tavuk salamı
- 150 g biber, karışık (örn. kırmızı, yeşil, sarı), parçalara bölünmüş
- 300 g tavuk göğsü, derisiz, kemiksiz, parçalara bölünmüş (3-4 cm)
- 300 g tavuk budu, derisiz, kemiksiz, parçalara bölünmüş
- 1 tutam toz karabiber
- 1 tk tuz
- 1 tk karışık baharat, damak tadına göre
- 500 g su
Dereotlu yoğurt sosu
- 10 - 15 dal dereotu yaprağı
- 1 diş sarımsak
- 300 g yoğurt
- 50 g mayonez
- 2 tutam tuz
- Wartości odżywcze
- na 1 dilim
- Kalorie
- 140 kJ / 34 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 1 g
- Tłuszcz
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r345732