Wersje kompatybilne
Zencefilli Bezelye Çorbası, Brokoli Eşliğinde Limonlu Somon
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g zeytinyağı
- 50 g soya sosu
-
½
tk esmer şeker
lub ½ tk toz şeker - ½ limon kabuğu, sarı kısımları, rendelenmiş
- 25 g limon suyu
- 4 somon fileto, derisiz, kılçıksız (her biri 150-180 g)
- 100 g soğan, ikiye bölünmüş
- 1 diş sarımsak
- 100 g pırasa, sadece beyaz kısmı, parçalara bölünmüş (3 cm)
- 20 - 30 g taze zencefil, soyulmuş, dilimlenmiş (2 mm)
- 100 g kereviz sapı ( 2-3 cm)
- 350 g dondurulmuş bezelye, çözdürülmüş (bk. öneri)
- 550 - 600 g su, damak tadına göre
- 1 ¾ tk tuz
- 400 g brokoli, çiçeklerine ayrılmış
- 2 tutam toz karabiber
- 50 - 100 g krema
- Wartości odżywcze
- na 1 porsiyon
- Kalorie
- 2782 kJ / 664 kcal
- Białko
- 46 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 43 g
Alternatywne przepisy
/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r345717