Tarte mit Spinat und Feta
TM5 TM6

Tarte mit Spinat und Feta

4.7 (39 ocen)

Składniki

  • 30 g Butter
  • 40 g trockene Semmeln, in Stücken
    lub 40 g Semmelwürfel
  • 5 - 10 Blättchen frisches Basilikum
  • 30 g Olivenöl
  • 1 Knoblauchzehe, halbiert
  • 150 g Babyspinat, frisch
  • ¼ TL Pfeffer, gemahlen
  • 1 Prise Muskat, gemahlen
  • 3 - 5 Blätter Filoteig
  • 120 g Naturjoghurt
  • 2 Eier
  • ¼ TL Salz
  • 80 g Feta, in Stücken
  • 20 - 30 g Pinienkerne

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
1605 kJ / 383 kcal
Białko
14 g
Węglowodany
23 g
Tłuszcz
27 g
Błonnik
2 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r343347