Urządzenia i Akcesoria
Shakshuka na Varomie
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
-
100 - 150 g cebuli przekrojonej na pół
-
10 g oliwy z oliwek
-
400 g krojonych pomidorów, z puszki z zalewą
-
sól dodatkowa ilość do smaku
-
2 - 3 łyżeczki przypraw (np. kmin rzymski, czosnek granulowany, mielone chili, mielona kolendra, mielony pieprz), do smaku
-
4 jajka
-
500 g wody
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
363.4 mg
Białko
6.7 g
Kalorie
484.6 kJ /
115.8 kcal
Tłuszcz
6.9 g
Błonnik
2 g
Tłuszcz nasycony
1.7 g
Węglowodany
7.5 g