Urządzenia i Akcesoria
Tabbouleh z bobem
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
Tabbouleh
-
300 g pomidorki cherry przekrojonych na pół
-
10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
10 g liści mięty, świeżych
-
1200 g wody
-
150 g kaszy bulgur
-
200 g bobu, mrożonego200 g bobu, świeżego
-
½ łyżeczki soli
-
100 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
-
100 g ogórka pokrojonego na kawałki
Dressing
-
1 - 2 ząbki czosnku
-
50 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
15 g miodu
-
30 g oliwy z oliwek
-
2 łyżeczki soli
-
1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
9.4 g
Kalorie
1137.2 kJ /
271.6 kcal
Tłuszcz
8.6 g
Błonnik
5.6 g
Węglowodany
43.7 g