Spargel mit Heurigen und Joghurthollandaise
TM6 TM5

Spargel mit Heurigen und Joghurthollandaise

4.8 (146 ocen)

Składniki

  • 500 g Wasser
  • 8 Eier (Größe M)
  • 600 g Heurige Erdäpfel, in Stücken (2-3 cm)
  • 350 - 400 g weißer Spargel, geschält
  • 350 g grüner Spargel, geschält (siehe Tipp)
  • 1 Bund Schnittlauch, frisch
  • 200 g Radieschen
  • 150 g Butter, in Stücken
  • 200 - 250 g Naturjoghurt (3,6% Fett)
  • ½ - ¾ TL Salz
  • ¼ - ½ TL Pfeffer, gemahlen
  • ¾ TL Senf
  • 1 - 2 TL Zitronensaft, frisch gepresst

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
2655 kJ / 635 kcal
Białko
24 g
Węglowodany
31 g
Tłuszcz
46 g
Błonnik
7 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r337205