Urządzenia i Akcesoria
Zapiekanka z kaszy gryczanej
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
4 porcje
Składniki
-
1000 g wody
-
100 g kaszy gryczanej, prażonej
-
bułka tarta ilość do oprószenia formy
-
50 g cebuli przekrojonej na pół
-
30 g masła
-
200 g cukinii obranej, pokrojonej w ok. 2 cm kostkę
-
1 jajko
-
250 g sera feta pokrojonego na kawałki
-
½ łyżeczki ziół prowansalskich, suszonych
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
¼ - ½ łyżeczki soli
-
włoski pomidor koktajlowy ilość do dekoracji (ok. 5-10 szt.)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
16.5 g
Kalorie
1385.8 kJ /
331 kcal
Tłuszcz
20.2 g
Błonnik
2.5 g
Węglowodany
23 g