Urządzenia i Akcesoria
Mini desery cytrynowe z bezą szwajcarską
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz.
6 porcji
Składniki
Spód z ciastek
-
80 g ciastek maślanych, przełamanych na pół80 g ciastek korzennych przełamanych na pół
-
15 g masła miękkiego
Krem cytrynowy (lemon curd)
-
100 g cukru
-
10 g skórki z cytryny ekologicznej, bez białych błonek (albedo)
-
100 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
70 g masła pokrojonego na kawałki
-
2 jajka
-
2 żółtka
Beza szwajcarska
-
2 białka
-
80 g cukru
-
1 szczypta soli
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
106.4 mg
Białko
4.5 g
Kalorie
1297 kJ /
310 kcal
Tłuszcz
16.4 g
Błonnik
0.4 g
Tłuszcz nasycony
9.3 g
Węglowodany
38.1 g