Urządzenia i Akcesoria
Pizza z serowym brzegiem
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
4 porcje
Składniki
-
460 g sera mozzarella pokrojonego na kawałki (ok. 2 x 2 cm)
-
35 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski
-
230 g wody
-
1 łyżeczka cukru
-
20 g drożdży świeżych2 łyżeczki suchych drożdży
-
400 g mąki pszennej chlebowej
-
2 łyżeczki soli
-
200 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 - 2 ząbki czosnku
-
½ łyżeczki ziół prowansalskich, suszonych (opcjonalnie)
-
420 g przecieru pomidorowego, z puszki
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
44.8 g
Kalorie
3487.2 kJ /
833.5 kcal
Tłuszcz
32 g
Błonnik
6.2 g
Węglowodany
91.8 g