Urządzenia i Akcesoria
Schab z Varomy
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 3 godz. 40 min
8 porcji
Składniki
-
1000 g schabu wieprzowego najlepiej środkowego (patrz wskazówka)
-
3 ząbki czosnku
-
40 g oleju słonecznikowego40 g oleju rzepakowego
-
15 g miodu wielokwiatowego, płynnego15 g miodu gryczanego płynnego
-
2 liście laurowe, suszone
-
3 ziarna ziela angielskiego
-
1 łyżka majeranku, suszonego
-
1 ½ łyżeczki soli
-
¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1500 g wody
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
506.5 mg
Białko
24.8 g
Kalorie
1259 kJ /
300.9 kcal
Tłuszcz
20.8 g
Błonnik
0.2 g
Tłuszcz nasycony
5.9 g
Węglowodany
2.2 g