Urządzenia i Akcesoria
Ćwikła
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
16 porcji
Składniki
-
1000 g wody
-
700 g czerwonych buraków pokrojonych na 3-4 cm kawałki
-
50 - 100 g chrzanu, tartego (patrz wskazówka)
-
2 - 3 łyżki czerwonego octu winnego
-
½ łyżeczki kminku, mielonego
-
1 łyżka cukru
-
½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
109.9 mg
Białko
0.8 g
Kalorie
104.5 kJ /
25 kcal
Tłuszcz
0.1 g
Błonnik
1.4 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Węglowodany
5.6 g