Urządzenia i Akcesoria
Pulpety z jajkami przepiórczymi w sosie pieczarkowym
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 porcje
Składniki
-
800 g wody
-
16 przepiórczych jajek
-
140 g cebuli przekrojonej na pół
-
2 ząbki czosnku
-
30 g oleju rzepakowego plus dodatkowa ilość do natłuszczenia przystawki Varoma
-
500 g mięsa wieprzowego, mielonego podzielonego na kawałki
-
1 jajko
-
2 łyżki bułki tartej
-
½ - ¾ łyżeczki soli
-
1 łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
300 g pieczarek
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
100 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
20 g skrobi ziemniaczanej
-
koperek, świeży tylko liście, posiekany, ilość do podania
-
ryż, ugotowany, ilość do podaniaziemniaki ugotowane, ilość do podania
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
549.7 mg
Białko
31.2 g
Kalorie
2604.6 kJ /
622.5 kcal
Tłuszcz
48.9 g
Błonnik
1.8 g
Tłuszcz nasycony
18 g
Węglowodany
14.7 g