Urządzenia i Akcesoria
Jajka faszerowane ziołami
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
16 sztuk
Składniki
-
15 g szczypiorku, świeżego drobno posiekanego
-
koperek, świeży tylko liście, do dekoracji
-
10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
400 g wody
-
8 jajek
-
50 g sera z niebieską pleśnią np. Rokpol, Lazur, pokrojonego na kawałki
-
20 g majonezu
-
¼ łyżeczki soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
115.6 mg
Białko
3.8 g
Kalorie
230.4 kJ /
55.1 kcal
Tłuszcz
4.2 g
Błonnik
0.1 g
Tłuszcz nasycony
1.5 g
Węglowodany
0.4 g