Urządzenia i Akcesoria
Pełnoziarnista focaccia z rozmarynem
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 5 min
12 kawałków
Składniki
-
350 g ziaren pszenicy (patrz wskazówka)
-
150 g mąki żytniej
-
20 g drożdży świeżych pokruszonych
-
330 g wody
-
60 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski i blachy
-
1 łyżeczka soli
-
2 gałązki rozmarynu, świeżego tylko liście
-
mąka pszenna do oprószenia blatu
-
1 łyżeczka soli gruboziarnistej
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Białko
4.9 g
Kalorie
798.1 kJ /
190.7 kcal
Tłuszcz
7.2 g
Błonnik
1.8 g
Węglowodany
28.4 g