Urządzenia i Akcesoria
Focaccia z cebulą
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
12 kawałków
Składniki
Ciasto
-
50 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski i blachy
-
100 g mleka ciepłego
-
20 g drożdży świeżych pokruszonych
-
10 g cukru
-
200 g wody ciepłej
-
600 g mąki pszennej chlebowej
-
1 łyżeczka soli
Wierzch
-
mąka pszenna chlebowa do oprószenia blatu
-
1 cebula (ok. 100 g), pokrojona w ok. 2 mm krążki
-
45 g oliwy z oliwek
-
50 g wody
-
1 - 2 łyżeczki soli gruboziarnistej
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Białko
6.4 g
Kalorie
1071.5 kJ /
256 kcal
Tłuszcz
8.7 g
Węglowodany
40.3 g