Urządzenia i Akcesoria
Focaccia z pomidorkami koktajlowymi i anchois
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
12 kawałków
Składniki
Ciasto
-
260 g wody
-
1 łyżeczka cukru
-
20 g drożdży świeżych pokruszonych
-
20 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski
-
500 g mąki pszennej
-
1 łyżeczka soli
Wierzch
-
40 - 50 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia blachy
-
1 ząbek czosnku
-
3 gałązki natki pietruszki, świeżej tylko liście
-
½ łyżeczki oregano, suszonego
-
80 - 100 g filetów z anchois, w oleju odsączonych
-
10 pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Białko
7.4 g
Kalorie
870.6 kJ /
208.1 kcal
Tłuszcz
5.7 g
Błonnik
1.7 g
Węglowodany
33.7 g