Rinderhack-Saté mit Paprikasauce
TM5 TM31

Rinderhack-Saté mit Paprikasauce

4.4 (33 oceny)

Składniki

  • 1 ½ TL Kreuzkümmelsamen
  • 600 g Rinderhackfleisch
  • 350 g Joghurt, 3,5% Fett
  • 80 g Paniermehl
  • 2 ½ TL Salz
  • ¼ TL Pfeffer
  • Wasser, lauwarm, zum Einweichen
  • 400 g Tomaten, entkernt, geviertelt
  • 4 rote Spitzpaprika (ca. 350 g), in Stücken
  • 70 g Zwiebeln, halbiert
  • 1 Knoblauchzehe
  • 6 Stängel Minze, abgezupft
  • 80 g Tomatenmark
  • 1 TL Chiliflocken
  • 2 Prisen Zucker
  • Öl zum Bestreichen

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
2240 kJ / 534 kcal
Białko
39 g
Węglowodany
27 g
Tłuszcz
27 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r317835