Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pollo
- 2 sovracosce di pollo disossate e senza pelle
- 60 g di zucchero
- 2 cucchiaini di salsa di pesce
- ¼ di cucchiaino di pepe nero macinato
- 2 scalogni a pezzi
- 1 spicchio di aglio
- 1 cucchiaino di olio di sesamo
- 1 cucchiaio di salsa di soia
- 1 gambo di lemon grass, pulita e a pezzi (circa 3 cm)
- olio per frittura q.b.
Carote sottaceto
- 100 g di aceto di vino bianco
- 70 g di zucchero
- ½ cucchiaino di sale
- 1 carota, pelata e a listarelle
Paté di pollo
- 1 spicchio di aglio
- 60 g di cipolla marrone a pezzi
- 40 g di burro salato a pezzi
- 250 g di fegatini di pollo, puliti e a pezzi (circa 4 cm)
- 2 cucchiaini di salsa di pesce
- 1 cucchiaio di brandy
- 2 pizzichi di pepe nero macinato
- 30 g di panna (35% di grassi)
Terminare la preparazione
- 1 baguette (vedere consigli)
- ¼ di cetriolo a fettine sottili
- 1 peperoncino rosso piccante a rondelle (opcjonalnie)
- 2 rametti di coriandolo fresco, le foglioline (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3254 kJ / 774 kcal
- Białko
- 34.1 g
- Węglowodany
- 70.1 g
- Tłuszcz
- 37.9 g
- Błonnik
- 5.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r312727