Salada de batata-doce, romã e feta
TM6 TM5

Salada de batata-doce, romã e feta

4.0 (13 ocen)

Składniki

Vinagreta

  • 50 g romã
  • 50 g vinagre de vinho tinto
  • 60 g azeite extra virgem
  • 10 g mel
  • 1 c. chá de sal
  • 1 pitada de pimenta

Salada

  • 600 g água
  • 1 c. chá de sal
  • 800 g batata-doce laranja cortada em cubos (2 cm aprox.)
  • 150 g romã
  • 80 g sementes de abóbora torradas
  • 120 g queijo feta esfarelado

Wartości odżywcze
na 1 dose
Kalorie
2503 kJ / 599 kcal
Białko
11 g
Węglowodany
69 g
Tłuszcz
32 g
Błonnik
8 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r312178