Urządzenia i Akcesoria
Kräuterschöberlsuppe
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 35 min
6 Portionen
Składniki
-
Hartkäse (z. B. Parmesan oder Montello), in Stücken50 g
-
gemischte frische Kräuter (z. B. Petersilie, Kerbel, Majoran, Kresse), ggf. Blättchen abgezupft30 - 40 g
-
Eier5
-
Salz1 TL
-
Zucker1 Prise
-
Weizenmehl, universal60 g
-
Backpulver½ TL
-
Butter in kleinen Stücken, etwas mehr zum Einfetten30 g
-
klare Suppe (siehe Tipp)1200 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Sód
625 mg
Białko
10 g
Kalorie
744 kJ /
178 kcal
Tłuszcz
11 g
Błonnik
3 g
Tłuszcz nasycony
5 g
Węglowodany
12 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
So genießt Österreich II
73 Przepisy
Austria
Austria