Urządzenia i Akcesoria
Placki bananowe
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 30 min
30 sztuk
Składniki
-
200 g bananów, dojrzałych pokrojonych na kawałki (patrz wskazówka)
-
2 jajka
-
200 g mąki pszennej
-
30 - 50 g brązowego cukru30 - 50 g cukru
-
100 g mleka
-
30 g oleju plus dodatkowa ilość do smażenia
-
2 łyżki cukru wanilinowego1 łyżka cukru waniliowego, wykonanego w TM (opcjonalnie)
-
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
17.8 mg
Białko
1.2 g
Kalorie
210.9 kJ /
50.4 kcal
Tłuszcz
1.5 g
Błonnik
0.4 g
Tłuszcz nasycony
0.2 g
Węglowodany
8.2 g